Idealna gorąca czekolada

Czekolada na gorąco to najlepszy napój na poprawę samopoczucia. Ciepły, słodki i pełen dobrych uczuć - jest idealny podczas leżenia na kanapie i oglądania filmu, a także do rozgrzania się po spacerze przy chłodnej pogodzie. Chcielibyśmy przekazać Ci nasz prosty przepis na czekoladę na gorąco i zachęcić do jego wypróbowania.


Przepis Vanisha na czekoladę na gorąco
Nasz przepis na czekoladę na gorąco jest prosty i nie zajmie Ci dużo czasu.

Składniki
1 litr mleka
150g gorzkiej czekolady posiekanej na kawałki (wybranie właściwej czekolady ma duże znaczenie, więc znajdź taką o najlepszej dla Ciebie zawartości masy kakaowej)
Cukier do smaku

Opcjonalnie
Bita śmietana
Pianki cukrowe
Starta czekolada

Krok 1: Podgrzej mleko w rondlu aż do zagotowania
Krok 2: Zdejmij rondel z ognia, dodaj posiekaną czekoladę i wymieszaj, aż czekolada się rozpuści
Krok 3: Ubij gorącą czekoladę trzepaczką aż do uzyskania piany
Krok 4: Dodaj cukier do smaku i zaserwuj.
Krok 5 (opcjonalnie): Udekoruj czekoladę bitą śmietaną, małymi piankami cukrowymi lub innymi dodatkami.

Rady Vanisha: jak usunąć plamy z gorącej czekolady

Zrobienie czekolady na gorąco było proste, prawda?
Mimo że łatwo ją zrobić, to już niestety dość trudno usunąć ją z ubrań. Czekolada zawiera oleje i tłuszcze, co czyni ją trudną do wywabienia bez odplamiacza, który ma właściwości rozkładające białko. Na szczęście płyn Vanish Oxi Action jest najskuteczniejszym sposobem na pozbycie się plam. Oto proces usuwania plam z gorącej czekolady:

Nie pozwól plamie zaschnąć! Plama staje się trudniejsza do usunięcia po zaschnięciu. Nawilżaj plamę przy pomocy wilgotnej ściereczki lub mokrego ręcznika papierowego.
Zastosuj płyn Vanish Gold Oxi Action w ilości 20ml bezpośrednio na plamę.
Pozostaw na 10 minut, a następnie wypierz przy użyciu środka piorącego. Gotowe!
Teraz posiadając tę wiedzę, możesz w spokoju cieszyć się gorącą czekoladą każdego dnia!